Protocol Veilig en Verantwoord bezoek aan VVV Appingedam

Preambule

Deze afspraken gelden voor VVV vestiging Appingedam en zijn gebaseerd op het Protocol van VVV Nederland en Verantwoord Winkelen van VNO-NCW en MKB Nederland. Het protocol voor VVV vestigingen is opgesteld in samenwerking met de expertgroep VVV managers van destinatie management organisaties onder begeleiding van Kennisnetwerk Destinatie Nederland.

Uitgangspunt is dat protocol helder en hanteerbaar is voor medewerkers en klanten Voor vragen wordt verwezen naar de locatiemanager of directie. VVV/DMO organisaties, hun medewerkers en klanten houden zich aan de RIVM-richtlijnen VVV/ DMO organisaties communiceren over de afspraken en zij maken afspraken zichtbaar in en voor de VVV vestiging. Ook vermelden zij de afspraken via hun website.

Protocol Bepalingen

Voor de VVV vestigingen Regels hangen aan de buitenkant van de winkel en worden binnen herhaald. We zorgen dat iedereen 1,5 meter afstand tot elkaar kan houden in de VVV. Dit maken we zichtbaar d.m.v. signing.

Aan de buitenzijde van de VVV wordt aangegeven dat er een beperkt aantal klanten tegelijkertijd in de VVV mogen zijn. Indien het te druk wordt waardoor de 1,5 m afstand in het geding komt vragen we bezoekers even buiten te wachten.

We zorgen continu voor maximale hygiëne, vooral de pinterminal en andere handcontactpunten. Deze worden meerdere keren per dag schoongemaakt. Bezoekers moeten hun handen ontsmetten bij binnenkomst. Er zijn geen samples, proeverijen, monsters, probeerartikelen in de VVV. Folders zijn geen zelfbediening, medewerkers dragen handschoenen en pakken de gewenste folders voor de bezoekers.

Werkzaamheden als winkelinrichting, voorraad bijvullen etc. gebeuren zoveel mogelijk buiten de openstelling voor klanten. Als er updates komen op deze afspraken worden die zo snel mogelijk gecommuniceerd door locatie-coördinator of directie. Alle medewerkers controleren bij de aanvang van hun dienst het protocol op wijzigingen.

Voor de klanten

Houd 1,5 meter afstand, voor de winkel en in de winkel Kom zoveel mogelijk alleen naar de winkel

Kom niet naar de winkel als u verkouden bent of griepklachten hebt Doe doelgericht boodschappen en koop niet meer dan u nodig hebt Raak alleen het product aan dat u nodig heeft Volg altijd de aanwijzingen van het personeel

Betaal zo mogelijk met pin of contactloos (pin of mobiel) Het is helaas niet mogelijk om van de toiletten gebruik te maken

Voorbereiding voor opening binnen 1,5 meter regels en preventie

We hebben goed in kaart gebracht wat er aan preventie maatregelen nodig is. We hebben de medewerkers van de locatie hierover geïnformeerd Er zijn desinfecterende middelen, papieren tissues, wegwerp handschoenen in de VVV en deze worden meerdere malen per dag gebruikt om zaken goed schoon te maken/houden

Er is een plexiglas ‘kuch’ scherm bij de kassabalie geplaatst als scheiding tussen medewerker en klant We werken met vloerstickers om vlakindeling in de winkel te bewerkstelligen We hebben gezorgd voor een goede routing vanaf aankomst bij de winkel, tot routing in de winkel en weer naar buiten.

In- en uitgang zijn visueel gescheiden zodat klanten met gepaste afstand van elkaar blijven. De locatie coördinator instrueert medewerkers op alle aspecten van veiligheid en gedragsregels en heeft oog voor “trafficmanagement” in de VVV vestiging om de veiligheid voor medewerkers en klanten te waarborgen

Voor iedereen geldt

Was je handen 20 seconden lang met water en zeep, daarna handen goed drogen voordat je naar buiten gaat, als je weer thuiskomt, als je je neus hebt gesnoten, natuurlijk voor het eten en nadat je naar de wc bent geweest. Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog , gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg, was daarna je handen

Schud geen handen Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen Dit geldt voor iedereen op straat, in winkels en op het werk voor wie een vitale functie heeft. Maar niet thuis en ook niet op straat als het mensen zijn uit je gezin of huishouden.

Door 1,5 meter afstand te houden is de kans kleiner dat mensen elkaar besmetten Heb je verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius? Blijf thuis. Ziek uit.

Mochten er situaties voordoen die niet wenselijk zijn maak deze direct bespreekbaar met medewerkers, locatie-coördinator of directie.